Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Akçay Hakkında

19-01-2023 13:52
Akçay Hakkında

Akçay Nerededir?

Balıkesirin en güzel beldelerinden olan Akçay; Edremit Belediyesinin Bir Mahallesi olarak, Edremit'e 9 km uzaklıktaki şirin bir turizm beldesidir. Sırtını Kazdağlarına, önünü ise Egenin tertemiz mavi denizine dayamıştır.

Kuzey Ege'de ki Akçay; İstanbula ortalama 500 km uzaklıkta olup, şahsi araçlar ile yaklaşık 4-6 saat arasında gelinebilmektedir. Ankara'ya olan uzaklığı ise 650 km dir. Kendi aracınız ile yaklaşık 8 saatte Akçaya ulaşılabilmektedir. Balıkesire uzaklığı ise sadece 100 km'dir. 


Hava yolu kullanarak gelmek isteyen kişiler Burhaniye sınırlarında bulunan Balıkesir Kocaseyit Havaalanına Ankara ve İstanbuldan hergün kalkan seferler ile gelebilirler. Havaalanı'nın Akçaya uzaklığı ise 16 km dir. Havaalanından sürekli minibüsler akçaya sefer yapmaktadır. Dileyenler toplu ulaşım il, dileyenler taksi veya vip transferler ile Akçaya gelebilmektedir.

 

Akçayda Nereye Gidilir?

Akçay başlı başına bir cazibe, kültür ve turizm merkezidir. Bölgeye her yıl binlerce yerli ve yabancı turistler gelmektedir. Temiz havası ve denizi, konaklama seçenekleri, gezilecek bir çok yeri ve diğer turizm yerlerine yakınlığı ile uygun bir gezi bölgesidir. Türkiye'de oksijen oranının en bol olduğu Kazdağlarının dibinde ve eteklerinde kurulu olan beldenin denize yakınlığıda unutulmamalıdır. Zaten Akçay deniz kenarı bir beldedir.  Altınoluk ile olan yakınlığı, piknik ve mesire alanlarına yakınlığı, Ayvalık ile yakınlığı bir çok kişi tarafından bilinmektedir. Böylece konaklama açısından da zengin olan bu bölge tam orta alanda her yere yakınlığı ile de tercih edilmektedir.

 

Akçayda Ne Yenir?

Akçay bilindiği üzere Kuzey Ege'nin göbeğinde Zeytin ve Zeytinyağı cenneti olarak bilinen yerdir. Edremit körfezinden dağ taş zeytin ağaçları ile doludur. Böylece bölge halkının bir kısmı geçimini zeytincilik ile de sağlamaktadır. Muhteşem nefaseti ve tadı ile yemekler en çok zeytinyağı ile de yapılmakdır. Kuzey egeye ait ot yemekleri, zeytinyağlı yemekler en çok tercih edilen yiyeceklerdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.